(Du kan även grädda kladdkakan i mikrovågsugn om du har bråttom. Det tar 6-8 min (700 W).)
Instruktioner
- Dela matfettet i mindre bitar och smält i en skål i mikrovågsugnen på full effekt 1-2 min och låt svalna.
Man kan också smälta matfettet i en kastrull på spisen.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.
Tillsätt mjölet.
Tillsätt sist matfettet.
Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form.
- Grädda i 175 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen.
- När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras. Sikta ev. florsocker över vid servering. Glass eller vispad grädde är gott till. Kladdkaka passar bra som efterrätt.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
gott som satan =)
Denna var jättegod!
Suveränt Tack så jättemycket för ett enkelt gott recept Irene
Tack för ett kanonrecept. Jättegod.
Jag tar lite mindre socker, 2-2,5 dl, tycker annars att sötman dominerar.
Den var jättegod!
Mums!! Supergod var den jag gjorde om lite och la kladdkakan i muffisformar med smält choklad och kokos över, receptet var jätte jätte bra och gott;)