Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 6-10 portioner
Skriv ut

(Du kan även grädda kladdkakan i mikrovågsugn om du har bråttom. Det tar 6-8 min (700 W).)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela matfettet i mindre bitar och smält i en skål i mikrovågsugnen på full effekt 1-2 min och låt svalna. Man kan också smälta matfettet i en kastrull på spisen. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen. Tillsätt mjölet. Tillsätt sist matfettet. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form.
  2. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen.
  3. När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras. Sikta ev. florsocker över vid servering. Glass eller vispad grädde är gott till. Kladdkaka passar bra som efterrätt.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • alrightson 14 april 2009

    gott som satan =)

  • safir74 13 september 2009

    Denna var jättegod!

  • Irene-59 16 november 2009

    Suveränt Tack så jättemycket för ett enkelt gott recept Irene

  • Gul13 13 februari 2010

    Tack för ett kanonrecept. Jättegod.

  • Kiwo73 4 april 2010

    Jag tar lite mindre socker, 2-2,5 dl, tycker annars att sötman dominerar.

  • k9kiwi 9 april 2010

    Den var jättegod!

  • mimmia76 24 maj 2010

    Mums!! Supergod var den jag gjorde om lite och la kladdkakan i muffisformar med smält choklad och kokos över, receptet var jätte jätte bra och gott;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.