Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Denna kladdkaka har en underbar konsistens, lite som tryffelchoklad. Väldigt populär bland vänner och bekanta. Tar lite tid innan den kan serveras men det är de väl värt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme under omrörning.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda ihop äggsmeten med chokladsmeten.
  5. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner det i smeten.
  6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
  7. Ställ den i ugnen lite under mitten, grädda i 12-13 minuter.
  8. Servera med grädde.
  9. Obs! Kakan skall vara lös när den tas ur ugnen. Kyl den direkt och servera den tidigast 5 timmar efter. Helst dagen efter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • cia83 8 april 2010

    Absolut himmelsk kaka! Jag har prövat otaliga kladdkaks-recept, detta är utan tvekan det bästa! Tack

  • swemartina 10 juni 2010

    Mycket god, mycket chokladig och kladdig. Har gjort den 2 ggr nu!

  • Annras 21 juni 2010

    Absolut den ultimata kladdkakan!! Har redan bakat den ett par gånger, men inte förrän nu laddat hem receptet till min kokbok. Kram Annras

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.