Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka eller Igelkottskaka

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ibland är det enkla det godaste. Denna kladdkaka är nog det första mina barn lärde sig baka och den är en toppenkaka om man är godissugen och vill ha något chokladigt snabbt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet i en kastrull. Drag kastrullen från plattan när allt är smält och blanda ner sockret med en träslev så att sockret smälter lite. Blanda i de övriga ingredienserna och rör om ordentligt med sleven.
  2. Häll smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant. Grädda kakan i 20-25 min i ugn på 175 gr. Den ska vara ganska kladdig med bara en fast kant runt om. Låt svalna i formen.
  3. Dekorera kakan ev, med skållad sötmandel som delats på längden och sticks ner i kakan som piggar (igelkott).
  4. Servera vispad grädde till och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.