Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka från paradiset

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Kladdkakornas kladdkaka. Smälter i munnen! Behöver ej ugn.

Ingredienser

Instruktioner

Klä botten av en form med löstagbar kant, c:a 22 cm i diameter, med plastfolie. Krossa kakorna ganska fint i en matberedare eller i en mortel. Smält smöret till bottnen och blanda ned kaksmulorna. Blanda till en smulig massa och tryck ut massan i ett tunt lager i botten av formen. Låt stelna lite. Smält smöret till tryffeln i botten av en kastrull och tillsätt vispgrädden. Låt koka upp och dra kastrullen från plattan. Bryt ner chokladen i mindre bitar och rör tills all choklad har smält. Tillsätt kaffe och blanda till en jämn och blank tryffel. Häll tryffeln i formen och låt svalna. Ställ den avsvalnade kakan i kylen och låt den stelna i minst fyra timmar. Lossa kakan från formens kant med en vass kniv. Kakan är väldigt hållbar och kan förberedas i god tid. Dekorera den gärna med cacaopulver före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Amika 27 januari 2008

    Jättegod blandning mellan kladdkaka och tryffel cheesecake på något sätt. Väldigt stark smak på tryffeln, vi mjukade upp den med lite vispad grädde. Sen gjorde jag bara en halv sats med tryffel, men hel sats av botten. Mycket uppskattad av mina gäster! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.