Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka i långpanna med inkokta clementiner

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Rutorna går utmärkt att frysa. Om det blir några kakor kvar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Rör ägg och socker poröst. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner i smörblandningen.
  3. Tillsätt det smälta smöret.
  4. Häll upp i långpanna med smort bakplåtspapper.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter i 175°.
  6. Tillbehör: Skala clementinerna noga, dra bort så mycket av det vita som möjligt. Dela clementinerna i klyftor. Blanda vit sirap, vatten och kryddor i en gryta och koka upp. Lägg i clementinerna och stäng av värmen på plattan men låt grytan stå kvar tills det kallnat.
  7. Servera kakan med clementinerna och lite vispad grädde. Rutorna går utmärkt att frysa. ----------------------------------------------------------------------------------- Vill du inte ha clementiner till kakan, kan du lyxa till den med kokostosca:
  8. 600 gram kokosflingor 5 dl Dansukker Strösocker 3 dl Dansukker Ljus Sirap 5 dl vispgrädde 200 gram margarin
  9. Blanda samman ingredienserna till toscan i en kastrull och sjud under omrörning i 5 minuter. Bre smeten på kakan efter 25 minuter och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna innan kakan skärs i rutor. Lägg rutorna i en burk med papper mellan varje lager. Rutorna går utmärkt att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.