- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En väldigt lättlagad kladdkaka som jag brukar variera på många olika sätt. Mycket god!
Instruktioner
- Smält smöret. Vispa ägg och strösocker poröst.
Blanda ner alla torra ingredienser och varva med smöret.
- Blanda i ev nötter eller After Eight (om man nu vill).
Häll smeten i en rund smörad och ev bröad form.
- Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 20-30 minuter.
- After Eighten lägges på när kakan tagits ut ur ugn så de smälter, dra med en gaffel så blir det fina mönster på kakan.
- Kladdkakan brukar jag servera med vaniljvisp eller vaniljglass, det blir lätt mastigt med grädde.
- Skala och skär kiwi i skivor, passar utmärkt till kakan om man har i After Eight, eller mandarinklyftor om man har nötter i kakan. Ja, den går att variera på flera olika sätt.
- Serveras ljummen!
Publicerat den
7 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar