Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka i olika varianter

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En väldigt lättlagad kladdkaka som jag brukar variera på många olika sätt. Mycket god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda ner alla torra ingredienser och varva med smöret.
  2. Blanda i ev nötter eller After Eight (om man nu vill). Häll smeten i en rund smörad och ev bröad form.
  3. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 20-30 minuter.
  4. After Eighten lägges på när kakan tagits ut ur ugn så de smälter, dra med en gaffel så blir det fina mönster på kakan.
  5. Kladdkakan brukar jag servera med vaniljvisp eller vaniljglass, det blir lätt mastigt med grädde.
  6. Skala och skär kiwi i skivor, passar utmärkt till kakan om man har i After Eight, eller mandarinklyftor om man har nötter i kakan. Ja, den går att variera på flera olika sätt.
  7. Serveras ljummen!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.