Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka i smalvariant

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kladdkaka med lite mindre kalorier, så man kan njuta med gott samvete!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna mjöl, bakpulver, kakao, kaffepulver, vaniljsocker och salt.
  3. Vispa i en annan bunke socker och ägg riktigt vitt och pösigt med elvisp eller för hand.
  4. Rör ned Kesella och mjölblandningen och blanda allt.
  5. Smöra och ströa en rund form cirka 24 cm i diameter. Häll i smeten försiktigt, så att inte degen tar med sig ströbrödet från ytorna.
  6. Sätt in kakan i ugnen på den näst nedersta falsen och grädda i 20-25 minuter. I just det här fallet vill man ha en kladdkaka, så provnålen som man använder för att kontrollera om kakan är klar skall faktiskt vara lite kladdig. Det vanligaste felet man gör med den här kakan är att man gräddar den för länge!
  7. Pudra florsocker över, enklast genom att skaka en sil med socker över kakan. Till kakan passar valfri (lätt) glass, frukt eller en bärsås.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • and7ros 16 februari 2009

    hur många kalorier är det i den här rätten? Tack för svar:)

  • EricssonMalin 2 februari 2010

    Hela kladdkakan blir på ca 1500 kalorier om jag har räknat rätt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.