Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med äpple, hasselnötter, honung och kanel

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Detta är en jättegod kombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbara kanter, ca. 21 cm i diameter. Strö kakao eller ströbröd i formen så att kakan inte fastnar vid gräddning.
  2. Smält smöret. Hacka hasselnötterna grovt och dela äpplet i små bitar. Lägg alla ingridenser i en bunke och blanda till en smet.
  3. Häll smeten i formen och sätt in i ugnen. Grädda i 10 minuter. Inte mer. Servera med vaniljglass eller vispad grädde. Har inte testat, men kan tänka mig att vanilj- eller marsankräm skulle kunna passa med tanke på att kakan innehåller äpple.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.