Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med apelsin

(15 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Den perfekta kladdkakan? Jag vet inte, min omgivning hävdar det dock...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman socker, ägg, olja och det smälta smöret. Rör sedan ner saft och skal av apelsin.
  2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Sikta ned mjölblandingen i smeten och rör om försiktigt.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
  4. Grädda i 200º cirka 18 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
  5. Det går bra att prova med en kökstermometer, kärntemperaturen bör ligga mellan 93-95 grader när kakan är färdig.
  6. Kyl ned och servera med vispad grädde eller vaniljglass.
  7. När du gör kladdkakor av denna typ, så är det viktigt att röra smeten och inte vispa. Om du vispar så kommer kakan att sufflera lite och då blir den inte lika seg.

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • wassa 7 maj 2010

    bland det godaste ja ätit mums

  • 7201 4 augusti 2010

    Detta lovar jag att jag ska testa,låter hur gott som helst.

  • lilla_charmtrollet 9 september 2010

    Jag är egentligen ingen kladdkaksmänniska, men bjöd på detta då jag tyckte att det lät gott och kände att jag behövde en enkel efterrätt som gick att förbereda... Och jösses så god! Jag är omvänd och gillar kladdkaka :-)

  • Nit 27 oktober 2010

    Godaste nånsin! ^^

  • solgun1 31 oktober 2010

    Underbar god. ska göra den till jul passar nog bra .

  • monicadanell 14 november 2010

    supperduper god har inte ätit något godare kladdkaka min favo 5 poäng monica

  • zuna 27 november 2010

    Detta var verkligen den godaste kladdkakan nånsin ! 5:a

  • lisam 26 februari 2011

    jättegod! Fungerade utmärkt att göra glutenfri genom att byta ut mjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix .

  • Phantomine 11 oktober 2011

    Hejsan! Är inte så förtjust i apelsin blandat med kakor så tänkte höra om någon av er har uteslutit det?

  • gottgris 8 januari 2012

    supergod, har gjort den flera gånger

  • Heisjo 7 februari 2012

    WOW såååå ljuvligt god. Den är dock väldigt söt och en liten bit räcker! Rekommenderas varmt:-))

  • mat_tina 17 februari 2012

    Jättegod!!! Kommer att göra den flera gånger. Ger 5 p till Dig.

  • MariaSmedberg 29 februari 2012

    Supermumsig!!! Verkligen uppskattad!!! Jag lät den nog inte svalna tillräckligt, va lite för kladdig.. den va nästan som "degen" som e kvar i skålen på kanterna.. Sen lät jag den stå till dagen efter o då blev den perfekt! Kladdig i mitten o precis hur god som helst :) Får en 5a av mig (o mina 5 gäster)

  • Starlight-78 17 januari 2013

    Full pott! Jättegott med apelsin i, det har jag inte testat innan. Jag finhackade 50 gr mörk choklad också och rörde i smeten, det kan ju aldrig bli för mycket choklad..... :-)

  • _Selma_ 5 februari 2014

    En otrolig bra recept på en super god kladdkaka. En välanvänd recept. ar bakat den många gånger och fått ful pott. ar provat att banda ner vid olika tillfälle nötter, non stop, mörkchoklad. Super got

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.