Med ett knaprigt nöttäcke blir den alldagliga chokladkakan plötsligt en lyxig tårta.
Instruktioner
- Klä botten av en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda mjöl och kakao, sikta och vispa ner i äggsmeten tillsammans med smöret.
- Häll smeten i formen. Klicka hasselnötsmassan över kakan och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna och lossa sedan formens kant.
- Smält chokladen försikitgt över vattenbad. Hacka nötterna grovt och rör ner dem i chokladen.
Bred toppingen över kakan och låt stelna i kylen.
Publicerat den
19 september 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska testa denna i kväll på alla hjärtansdag Verkar jättemumsig Men byter ut lite mjöl mot malda hasselnötter