Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med choklad och hasselnöt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Med ett knaprigt nöttäcke blir den alldagliga chokladkakan plötsligt en lyxig tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä botten av en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Smält smöret i en kastrull. Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda mjöl och kakao, sikta och vispa ner i äggsmeten tillsammans med smöret.
  4. Häll smeten i formen. Klicka hasselnötsmassan över kakan och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna och lossa sedan formens kant.
  5. Smält chokladen försikitgt över vattenbad. Hacka nötterna grovt och rör ner dem i chokladen. Bred toppingen över kakan och låt stelna i kylen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anettejsson 14 februari 2014

    Ska testa denna i kväll på alla hjärtansdag Verkar jättemumsig Men byter ut lite mjöl mot malda hasselnötter

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.