Gott och oväntat med ingefära i kolasåsen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och socker ljust och poröst. Blanda i kakao, salt och sirap samt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan äggen. Vänd ner mjölet. Hacka chokladen grovt och blanda ner i smeten.
- Häll smeten i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen 25-35 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
- Värm glykossirapen i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt lite av muscovadoråsockret i taget och blanda tills det mesta av sockret smält. Tillsätt kakaon. Häll försiktigt ner grädden, lite i taget under omrörning.
- Fortsätt röra om tills den fått en något seg konsistens och "bubblorna" tjocknar. Ta bort kolan från spisen och tillsätt smöret. Smaksätt med ingefära och salt efter tycke och smak.
- Bred kolan på kakan när den svalnat något. Servera gärna med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Publicerat den
16 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar