Kladdkakan får en ny läcker touch av ett underbart chokladkolatäcke. Chokladigt gott!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna en aning. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt kakao, salt, vaniljsocker, smält smör och mjöl. Rör ihop allt till en smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.
Låt kakan kallna i formen.
- Smält smöret till chokladkolatäcket i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, kakao, vaniljsocker och vispgrädde. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 1 minut. Bryt chokladen i bitar och blanda ner det i smeten.
- Häll chokladkolasmeten över kladdkakan. Låt kakan stå svalt några timmar.
- Servera kakan med vispad grädde och hallon.
Publicerat den
31 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar