Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med chokladkolakräm

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Kladdkakan får en ny läcker touch av ett underbart chokladkolatäcke. Chokladigt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna en aning. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt kakao, salt, vaniljsocker, smält smör och mjöl. Rör ihop allt till en smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Låt kakan kallna i formen.
  4. Smält smöret till chokladkolatäcket i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, kakao, vaniljsocker och vispgrädde. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 1 minut. Bryt chokladen i bitar och blanda ner det i smeten.
  5. Häll chokladkolasmeten över kladdkakan. Låt kakan stå svalt några timmar.
  6. Servera kakan med vispad grädde och hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.