Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med daim i långpanna

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Lättlagad kaka som alltid blir omtyckt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Alla ingredienser rörs samman till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en långpanna med smörat bakplåtspapper i botten.
  3. Gräddas i nedre delen av ugnen i 150-175 gr, ca 35 minuter.
  4. Ca 10 minuter innan kakan är klar strös den hackade daimen över.
  5. Kakan är lättare att skära upp om den får svalna först.
  6. Det går lika bra att göra kakan i en rund form med avtagbar botten. Dela då mängden av ingredienserna med 3.
  7. Variation: Kakan blir även väldigt god om man blandar i 3 dl hackade hasselnötter i smeten istället för daimen på.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • leolina 3 juli 2011

    lätt o gott!!

  • snuttan3 28 oktober 2014

    Super god

  • khelena 29 juli 2015

    Bakade till nästan 90 pers och den var väldigt populär!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.