Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med Daim och nougattäcke

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Underbar kladdkaka med Daim, nougat och mörk choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och choklad i vattenbad eller mikrovågsugn.
  2. Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt och ägg ordentligt. Blanda ned chokladblandningen i äggsmeten, rör sedan i mjöl och blanda tills du får en slät smet. Slå upp i en smord och bröad springform med löstagbar botten (ca 22 cm).
  3. Grädda i 175 graders ugn ca 17 minuter, kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten. Ta ut den och fördela nougaten och daimkulorna jämt över hela kakan. Sätt in kladdkakan i ugnen igen i 30 sekunder, precis så att nougaten smälter.
  4. Kyl ned och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.