Den här kladdkakan smakar mycket och smakar som paj eller Kexchoklad. Mycket god!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bryt Digestivekexen i stora bitar och blanda dem tillsammans med resten av de torra ingredienserna till kakan i en skål.
- Smörj en form, gärna med löstagbar kant om ca 24 cm och ”bröa” den med Digestivekross.
- Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe. Vispa ej!
- Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
- Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen,
ca 14-17 minuter.
- Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”.
- Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter, då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig.
- Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Publicerat den
5 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den ser mycke god ut måste jag göra till jag fyller år i april.....
Bakade denna kaka igår kväll...blev mkt god ! Lite annorlunda. Tonårsdottern gillade oxå...Jättegott att ha kesella jordgubb/lime till istället för grädde !
Bakade denna i somras, var faktiskt inte så jätteförtjust i den. Smakade inte alls som kexchoklad, digistiven försvann i chokladsmaken. Helt ok chokladkaka, men jag gör hellre kladdkaka isf.