Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med Digestivekex

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Den här kladdkakan smakar mycket och smakar som paj eller Kexchoklad. Mycket god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryt Digestivekexen i stora bitar och blanda dem tillsammans med resten av de torra ingredienserna till kakan i en skål.
  3. Smörj en form, gärna med löstagbar kant om ca 24 cm och ”bröa” den med Digestivekross.
  4. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe. Vispa ej!
  5. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
  6. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  7. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”.
  8. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter, då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig.
  9. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • ofelia 6 mars 2009

    Den ser mycke god ut måste jag göra till jag fyller år i april.....

  • mallan34 19 mars 2009

    Bakade denna kaka igår kväll...blev mkt god ! Lite annorlunda. Tonårsdottern gillade oxå...Jättegott att ha kesella jordgubb/lime till istället för grädde !

  • OCMadde 16 november 2011

    Bakade denna i somras, var faktiskt inte så jätteförtjust i den. Smakade inte alls som kexchoklad, digistiven försvann i chokladsmaken. Helt ok chokladkaka, men jag gör hellre kladdkaka isf.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.