Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med fudge

 
  • Serverar: 12-14 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Supersmarrig kaka med dubbelchoklad-känsla. Går med fördel att förberedas, man behöver inte stressa med fudgen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Kladdkakan: Rör i hop alla ingredienser. Slå smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar botten (cirka 22 cm). Grädda i 175 graders ugn 16-25 minuter. Kontrollera med sticka – kladdkakan ska inte vara helt genomgräddad. Kyl sedan ner kakan.
  3. Kaffefudgen: Blanda alla ingredienser utom smöret i en hög och vid kastrull. Koka upp under omrörning och låt fudgen sjuda tills den har en temperatur mellan 120-124 grader. Den högre temperaturen ger en hårdare fudge. Dra åt sidan och rör ned smöret.
  4. OBS! Kaffepulvret kan uteslutas!
  5. Slå fudgen över den väl kylda kladdkakan och låt den stelna en aning innan du skär upp kakan.
  6. Jag lät kakan vara kvar i formen medans fudgen stelnade annars hade den bara runnit ut.
  7. Servera med vispgrädde!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.