Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med fudgetäcke

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Jättegod kladdkaka med ett mumsigt fudgetäcke. Fudgetäcket är även gott till att ha på muffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kladdkaka: Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan i resten av ingredienserna. Grädda kakan i 150 grader i 20-30 min beroende på hur kladdig den ska vara och vilken sorts ugn du har.
  2. Fudgetäcket: Smält chokladen i vattenbad. Ta bort skålen från värmen när chokladen smält och rör ner sirap och smör. Rör smeten slät och låt den sedan svalna. När smeten har blivit tjock och är på väg att stelna så är det dags att bred ut den på kakan. Låt fudgetäcket stelna, ha gärna kakan i kylskåpet innan den serveras.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • bakamonkeyprincess 4 juli 2009

    Måste bara påpeka att du har råkat ut för ett stavfel. "Låt fudgeäcket stelna" fniss...

  • hannahugo 3 november 2009

    vart står det fudeäcket?

  • klovertraskarna 14 november 2009

    så supergod kladdkaka den älskas av stora som små:)

  • Klingan 8 november 2010

    Supergott!!

  • Cheka 12 november 2011

    Verkligen jätte god, och går snabbt att laga. Mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.