Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med geisha

(5 kommentarer)  
Skriv ut

mmmm så GOD!!

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner detta i ägg- och sockersmeten. Häll ner smöret i smeten och blanda väl. Hacka geishan i bitar (varje ruta i 4 bitar) och rör försiktigt ner detta i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • annis70 21 mars 2010

    En helt ok kladdkaka som vi i våran familj kommer göra fler ggr.Enkel men ack så god :)

  • eva_jonte 21 mars 2010

    Ja visst är den god :-) Är ju tillbehören som gör det också! Vispgrädde eller glass. Eller ska man lyxa till det lite extra kan man smälta geishachoklad i vispgrädde som fått koka upp, ställa in i kylen över natten och vispa den dagen efter. Voilá: Geishafluff :-)

  • katty80 28 mars 2010

    Hej hade en fundering på grädden som du vispade upp dagen efter med geisha chocklad :P hur mycket grädde och chocklad värmde du upp? var det lätt att vispa den fluffig sen som vanlig grädde dagen efter?

  • eva_jonte 28 mars 2010

    jag har inte gjort geishagrädden, utan var ett förslag bara :-) Har bara gjort det med dumle. Hade 15 dumlekola till 2 1/2 dl grädde, suuuupergott är det :-)

  • eva_jonte 28 mars 2010

    ja grädden var lätt att vispa dagen efter :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.