Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner detta i ägg- och sockersmeten. Häll ner smöret i smeten och blanda väl. Hacka geishan i bitar (varje ruta i 4 bitar) och rör försiktigt ner detta i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
En helt ok kladdkaka som vi i våran familj kommer göra fler ggr.Enkel men ack så god :)
eva_jonte21 mars 2010
Ja visst är den god :-) Är ju tillbehören som gör det också! Vispgrädde eller glass. Eller ska man lyxa till det lite extra kan man smälta geishachoklad i vispgrädde som fått koka upp, ställa in i kylen över natten och vispa den dagen efter. Voilá: Geishafluff :-)
katty8028 mars 2010
Hej hade en fundering på grädden som du vispade upp dagen efter med geisha chocklad :P hur mycket grädde och chocklad värmde du upp? var det lätt att vispa den fluffig sen som vanlig grädde dagen efter?
eva_jonte28 mars 2010
jag har inte gjort geishagrädden, utan var ett förslag bara :-) Har bara gjort det med dumle. Hade 15 dumlekola till 2 1/2 dl grädde, suuuupergott är det :-)
En helt ok kladdkaka som vi i våran familj kommer göra fler ggr.Enkel men ack så god :)
Ja visst är den god :-) Är ju tillbehören som gör det också! Vispgrädde eller glass. Eller ska man lyxa till det lite extra kan man smälta geishachoklad i vispgrädde som fått koka upp, ställa in i kylen över natten och vispa den dagen efter. Voilá: Geishafluff :-)
Hej hade en fundering på grädden som du vispade upp dagen efter med geisha chocklad :P hur mycket grädde och chocklad värmde du upp? var det lätt att vispa den fluffig sen som vanlig grädde dagen efter?
jag har inte gjort geishagrädden, utan var ett förslag bara :-) Har bara gjort det med dumle. Hade 15 dumlekola till 2 1/2 dl grädde, suuuupergott är det :-)
ja grädden var lätt att vispa dagen efter :-)