Mycket choklad som serveras med en hallonsås. Mums!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Bland ägg och socker i en bunke. Häll ner det kalla smöret i blandningen.
Bland mjöl , kakao , bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke,
Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och bland noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter. Grädda i 30 minuter. Tryck ner kanterna när kakan är klar så den blir jämntjock.
- Glasyr:
Bland grädde, honung och socker i en kastrull. Låt den koka upp. Bryt ner chokladen i en bunke och klicka i smöret. Häll den varma blandningen över och mixa lätt med en stavmixer.
Låt den svalna .Ställ den sedan i kylskåpet för att stelna.
Bred den över kakan när den kallnat.
- Hallonsås:
Mixa hallon, socker och apelsinjuice till en sås och servera till. Vispad grädde med lite apelsin är också gott till.
Publicerat den
17 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar