Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med hallonsås

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Mycket choklad som serveras med en hallonsås. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Bland ägg och socker i en bunke. Häll ner det kalla smöret i blandningen. Bland mjöl , kakao , bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke, Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och bland noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter. Grädda i 30 minuter. Tryck ner kanterna när kakan är klar så den blir jämntjock.
  2. Glasyr: Bland grädde, honung och socker i en kastrull. Låt den koka upp. Bryt ner chokladen i en bunke och klicka i smöret. Häll den varma blandningen över och mixa lätt med en stavmixer. Låt den svalna .Ställ den sedan i kylskåpet för att stelna. Bred den över kakan när den kallnat.
  3. Hallonsås: Mixa hallon, socker och apelsinjuice till en sås och servera till. Vispad grädde med lite apelsin är också gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.