Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med havregryn.

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

God, fin konsistens och trevligt med ”tuggiga” havregryn. Lätt att äta som munsbitar utan sked.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en stor gryta. Rör ner socker, havregryn och ägg. Sikta ner mjöl, kakao och vaniljsocker och rör om. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, grädda i 175 º. Passa noga - den ska ha stelnat, men får inte bli torr, och skär i rutor när den svalnat.
  2. Blir en långpanna full - skär i lämpligt rutor.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • muminmia 17 november 2008

    gjorde en halv sats, blev lagom i en ugnsform och farfar blev övernöjd att få dessa som farsdagspresent. Snabbare än kladdkaka och lättare att servera.

  • Matlotta 8 mars 2009

    Enkel kaka att göra smakade mumsigt .Alla mina 3 barn uppskattade den mycket. Jag kommer att baka denna enkla kaka fler gånger

  • Herman88 5 april 2012

    Mycket god, tror dock att jag gräddade lite för länge, hade velat ha den lite kladdigare :) men då vet jag till nästa gång!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.