Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med honung och hasselnötter

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Honungen får kakan att ändra smak, lite rundare och inte allt för söt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form er löstagbara kant, ca. 21 cm i diameter. Strö kokos, eller ströbröd i formen så att kakan inte fastnar vid gräddning.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Hacka hasselnötterna och block chokladen så grovt som passar dig. Blanda därefter i smör, mjöl, kakao, vaniljsocker, salt, den hackade blockchokladen och hasselnötterna. Blanda alla ingridenser till en smet. Börja med att blanda i 1 dl socker och 3 msk honung. Blanda runt och smaka av med mer houng om den inte är tillräckligt söt.
  3. Häll i smeten i formen och grädda i ca10-15 minuter.
  4. Det är både gott att äta den precis färdiggräddad, men också att låta den stå några timmar eller över natten och äta den kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.