Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med honungsjordnötter och tranbär

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En spännande kladdkaka med nya smakkombinationer. De lite salt-söta jordnötterna och syrliga tranbären ger kladdkakan ett nytt lyft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Tillsätt socker.
  3. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulorna med chokladsmeten. Rör ner jordnötter, tranbär, vetemjöl och pulverkaffe.
  4. Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25 min. Garnera med valfri frukt, bär, choklad och vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.