Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med kanel och hasselnötstopping

(1 kommentar)  
Skriv ut

Kladdkakor finns det gott om och man förstår ju varför. Här är en med mycket gott i. Smaklig spis!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull. Ta av från värmen, tillsätt chokladen, rör om tills allt smält. Rör ner socker, krossad kanel och salt.
  2. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten. Vänd ner ett ägg i taget och arbeta samman till en jämn smet. Täck botten på en springform (23 centimeter i diameter) med bakplåtspapper.
  3. Häll i smeten, grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 20–25 minuter. Kakan ska vara kletig i mitten. Ta ut kakan och låt svalna innan du avlägsnar formen.
  4. Hetta upp grädden och ta av kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör om tills allt smält. Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan. Hacka nötterna och toppa med dessa.
  5. Servera antingen kall eller ljummen med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pleta 23 mars 2011

    Är det inte samma kaka som den här? http://www.matklubben.se/recept/kladdkaka_med_kanel_och_hasselnoetstopping_84526.html

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.