Kladdisar får man aldrig för många recept på,
här är vinnaren av kladdkake-SM 2009.
God? Ja visst är den det :)
Instruktioner
- Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, cirka 20 minuter. Låt kallna.
- Stöt kanelstängerna och kardemumman lätt i en mortel. Koka upp grädde, honung och kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och låt det stå och dra i 10 minuter.
- Koka upp grädden igen och sila den över den finhackade chokladen. Rör tills fudgen blir slät och bred sedan ut den kladdkakan. Ställ in i kylen att stelna.
- Servera med lättvispad grädde.
Recept: Camilla Bergstrand
Publicerat den
26 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar