Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med kokosglasyr

(13 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Smarrig skapelse!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa först samman ägg och socker. Vispa därefter ner smör, siktad kakao, vaniljsocker och salt. Rör slutligen i mjölet.
  2. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (35x40 cm), men inte ända ut i kanten.
  3. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Gör under tiden glasyren: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 minuter.
  4. Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 minuter eller tills kakan blivit ljusbrun.
  5. Ta ut kakan och låt den kallna innan den skärs i lagom stora bitar. Gott med en klick grädde till.

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • lilas 9 april 2008

    Den här kladdkakan var helt fantastiskt god!!

  • evamarie75 22 april 2008

    Otroligt god kaka och många bitar blev det!! Smakade nästan lite knäck. Nums!!

  • Tina_S 8 maj 2008

    Detta recept uppskattades av många! Har fått kommentarer som "Den godaste kakan jag ätit". Använde bara 100g kokos (då jag inte är så förtjust i detta) och det blev jättebra det med!

  • systeryster 27 juni 2008

    Jättegod.Sonen såg skeptisk ut, för jag skulle nog ha gräddat det lite längre innan jag hade på kokosglasyren. Det flöt ihop lite väl mycket.Men han har ätit flitigt av den, så den får väl godkänt!Nästa gång blir det säkert perfekt.

  • moikan 9 juli 2008

    super goda, alla älskar dessa!!!!!!!!!!!!

  • gnarparn 10 september 2009

    Himmelskt god kaka ! Fast jag tror att man kan minska lite på sockret i glasyren utan att förstöra smaken ;-)

  • TweetyPie 4 december 2009

    Gnarparn - säkert kan man minska på sockret! 6 dl verkar allt väldigt mycket!!

  • TweetyPie 4 december 2009

    Jaha, du menade i glasyren... ja, man kan säkert minska på sockret både i kakan o glasyren utan att det gör någon skillnad på smaken; )

  • Heisjo 1 februari 2011

    Söt och mäktig men fantastiskt god:-)) Dessutom enkel att göra till många!!

  • e3lin 25 februari 2011

    Min kaka är på svalning nu :) Ska ta med denna til mina jobbar kompisar nu underhelgen.. tror nog den kommer gå hem.

  • louisesandberg 8 mars 2011

    Jag vet inte om jag har en ganska stor långpanna (vanlig 60 spis), men jag gjorde igår en 1½ sats kladdkaka och en enkel med glasyr. Detta har gjort att jag slipper hårda kanter på sidorna som jag behövt skära bort. Jag har fått idel glada tillrop när jag bjudit på denna. Perfekt också att den kan stå i kylen flera dagar utan att bli tråkig. Tack för ett mycket bra recept!

  • cattis08 2 juni 2012

    Tack för receptet på en supergod kladdkaka! Hela familjens favorit. Har gjort det tidigare men nu kommer det bli en extra kaka till studenten som önskat att denna ska finnas på buffébordet. :-) Hälsningar Cattis08

  • ellenpellen49 8 december 2015

    Toppengod! Just att det inte är sockerkaka utan kladdkaka undertill är en riktig höjdare!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.