Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med mandelsmak

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna kaka är förföriskt god!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Toscasmet: Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och sjud en minut.
  2. Kladdkaka: Smörj och bröa (2/3 ströbröd och 1/3 strösocker) en hög bakform med löstagbar botten på ca 22 cm.
  3. Rör ihop socker, sirap, ägg och det smälta smöret.
  4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och sikta sedan ned det i äggblandningen. Rör om försiktigt.
  5. Grädda i 150 graders ugn ca 10 minuter, slå på toscasmeten och grädda ytterligare 15-20 minuter.
  6. Kontrollera med en provsticka eller en kökstermometer, kärntemperaturen bör ligga på ca 95 grader, kakan ska inte vara helt genomgräddad.
  7. Kyl ned och servera med vispad grädde och rårörda hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.