Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med maräng

(8 kommentarer)  
Skriv ut

Underbar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt en äggula i taget under omrörning. Blanda resten av ingredienserna i smeten och bred ut den i en smord form.
  2. Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt socker och vispa en stund.
  3. Bred marängen över chokladsmeten, nästan ända ut i kanten.
  4. Grädda på nedersta falsen ca 30-35 min i 175 grader.
  5. Lägg en bit folie mot slutet om marängen ser ut att få för mycket färg.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • pingu 5 juli 2008

    Ljuvligt god kaka! Lätt att baka och snygg att servera. Lite som tårta ju:)

  • Lilljeppe 13 juli 2008

    Ja tina, den här var god den. Bjöd på den nu när min pappa, syrran, styvmor var över för att fira Linnea. Var ju lite mer än bara en vanlig kladdkaka. 5 poäng av hela familjen och alla gäster

  • linil 17 augusti 2008

    Mycket god och ännu bättre dagen efter om det finns något kvar!

  • Tiol 24 augusti 2008

    Superdupergod kaka, jag hade den på mitt 49 års kalas, och alla tyckte den var underbart god, Stort TACK för detta receptet. Marängen höll sig så fräsch och god också. Denna kakan skall jag verkligen göra flera ggr. Kram...........TIOL

  • MammaModesty 9 september 2008

    Supergod!!!! Tack för gott recept. Hoppas allt är bra med dig! *kram* Camilla

  • Sommarsemester 28 februari 2009

    Mycket omtyckt och supergod. Den ska jag baka många gånger!

  • ckm 11 mars 2010

    Vanlig "springform" med löstagbar kant?

  • Ariel 23 maj 2010

    Riktigt god och lättbakad kaka. Den kommer jag säkert att göra flera gånger. Tack för receptet! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.