- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En specialare inspirerad av en släktings dumlevariant.
Supergott med vispad grädde till.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan i mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker.
Blanda sedan i smält smör och grädde. Smeten ska vara ganska tjock.
Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter och ställ in i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter. När kakan är klar delas den i 2 delar, smidigast med en sytråd.
- Krossa mariannekaramellerna och smält ned dem tillsammans med smöret och grädden. Rör tills karamellerna är helt smälta och se till att inte ha för hög värme så smaken lätt kan kännas lite bränd. Häll den varma mariannesmeten på kakans undre del och lägg på överdelen igen. det som blir över av mariannesmeten kan ringlas på toppen av kakan.
Pudra gärna över lite florsocker.
- Ät och njut. Kakan är lika god kall som varm.
Publicerat den
8 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar