Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med Marianne

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En specialare inspirerad av en släktings dumlevariant. Supergott med vispad grädde till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan i mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Blanda sedan i smält smör och grädde. Smeten ska vara ganska tjock. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter och ställ in i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter. När kakan är klar delas den i 2 delar, smidigast med en sytråd.
  2. Krossa mariannekaramellerna och smält ned dem tillsammans med smöret och grädden. Rör tills karamellerna är helt smälta och se till att inte ha för hög värme så smaken lätt kan kännas lite bränd. Häll den varma mariannesmeten på kakans undre del och lägg på överdelen igen. det som blir över av mariannesmeten kan ringlas på toppen av kakan. Pudra gärna över lite florsocker.
  3. Ät och njut. Kakan är lika god kall som varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.