Många tycker att kladdiga chokladtårtor är bland det godaste som finns.
Här kommer en ny favorit, enkel att göra och serverad med en frisk mintkräm.
Instruktioner
- Börja med kakan: Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar botten,
cirka 25 cm i diameter. Smält choklad och matfett i en kastrull. Låt det svalna.
- Blanda vetemjöl och bakpulver noga i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke.
Rör försiktigt ner chokladblandningen i äggsmeten. Vänd sedan försiktigt ner mjölblandningen,
utan att smeten sjunker ihop. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan cirka 20 minuter mitt i ugnen. Kakan ska vara lite kladdig i mitten, den stelnar sedan
något när den svalnat. Låt den därför stanna i formen.
- Gör krämen: Blanda mjöl och maizena i en kastrull. Låt blandningen sjuda under omrörning
tills den tjocknat. Låt sedan krämen svalna.
- Vispa grädden och tillsätt vaniljsockret. Rör ner grädden i krämen. Smaksätt krämen efter behag
med pepparmintsarom. Tillsätt också ett par droppar hushållsfärg så att krämen får en svagt
pistaschgrön färg. Låt den stå kallt.
- Gör kristyren: Blanda florsocker och vatten och spritsa mönster på den avsvalnade tårtan.
Garnera ev med siktat florsocker. Servera med mintkrämen.
Publicerat den
3 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar