Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med mintkräm

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Många tycker att kladdiga chokladtårtor är bland det godaste som finns. Här kommer en ny favorit, enkel att göra och serverad med en frisk mintkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med kakan: Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar botten, cirka 25 cm i diameter. Smält choklad och matfett i en kastrull. Låt det svalna.
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver noga i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke. Rör försiktigt ner chokladblandningen i äggsmeten. Vänd sedan försiktigt ner mjölblandningen, utan att smeten sjunker ihop. Häll smeten i formen.
  3. Grädda kakan cirka 20 minuter mitt i ugnen. Kakan ska vara lite kladdig i mitten, den stelnar sedan något när den svalnat. Låt den därför stanna i formen.
  4. Gör krämen: Blanda mjöl och maizena i en kastrull. Låt blandningen sjuda under omrörning tills den tjocknat. Låt sedan krämen svalna.
  5. Vispa grädden och tillsätt vaniljsockret. Rör ner grädden i krämen. Smaksätt krämen efter behag med pepparmintsarom. Tillsätt också ett par droppar hushållsfärg så att krämen får en svagt pistaschgrön färg. Låt den stå kallt.
  6. Gör kristyren: Blanda florsocker och vatten och spritsa mönster på den avsvalnade tårtan. Garnera ev med siktat florsocker. Servera med mintkrämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.