Provat mig fram för att finna den godaste. Det var den här!
Den har tydligen vunnit en tävling i Aftonbladet. Det förstår man helt klart!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos. Smält smöret i en kastrull.
- Vispa samman ägg och socker med handvisp.
Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
- Häll all smet i formen och grädda 17–22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en lagom kladdig konsistens, under den krackelerade ytan, känner du med en sticka redan efter 15 minuter. Den skall vara kladdig fortfarande!!
- Ta ut kakan och hyvla på ett lager nougat. Bred ut över ytan när nougaten smält. Strö kokosflingor över ytan låt svalna och ställ in i kylen.
Servera med mjukrörd vaniljglass eller vispad grädde och gärna färska bär.
Publicerat den
5 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den godaste jag ätit....!!!!!
Denna kaka vann en tjej som heter Elin Nielsen med i Tävlingen Sveriges godaste ´kladdkaka i aftonbladet den 7 juni 2006. Vill ni se de andra bidragen som också är fantastiskt goda, så se länken nedan! http://www.aftonbladet.se/matvin/article383799.ab
såå god!!!!!
Har också bakat denna kladdkaka efter aftonbladets recept. Håller med, godaste jag testat.
Jag hitta receptet på aftonbladet och bara var tvungen att prova! Den är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ god!
I dag har din kladdkaka stått på släktbordet när vi fira min sons 15 års dag. Den är sååååå god. Coccosen bara smälter i munnen. Gud vad har du i den här. Det var komentarerna jag fick. Så tack för receptet. Maria
sååå god
Kanon god! En femma fick den av mig. Hoppas korten duger. MVH Lilljeppe
bästa kladdkakan! MMM
Tack för ett underbart gott recept på kladdkaka, bjöd syrran och hennes tjejer i går kväll, det blev tumme upp. Tog med mig resten till gubbsen på jobbet idag, finns inte en smula kvar. Jag använde Marabou´s Dubbelnougat (2 st) till täcket, jag älskar dubbelnougat, bästa nougaten som finns. Men så hög och fin som Lillejeppe´s bilder, blev inte min, hur stor form ska man använda? Jag använde en 24 cm. Tack än en gång.
idag har jag bakat denna... jag låter sambon betygsätta den då han är den som är mest "kräsen" när det gäller kaffe bröd.. men han hälsar att 5 stjärnor är aldeles för lite... halva kakan gick åt i ett svep.. haha... mycket gott.. blir fler gånger denna kakan bakas här hemma... så tackar!!!!! /Camilla
Den här är FANTASTISKT god!!! Speciellt om man serverar frysta hallon och vaniljglass till.
Kan bara säga jätte god och en klick grädde
Jag har bakat och bjudit på denna härligt goda kaka vid ett par tillfällen - lika uppskattad varje gång. Tack!
En underbart god kaka. Jag valde dock att värma 1dl grädde och smälta nougaten (jag tog 150g nougat) där i. När massan hade stelnat lite i kylen bredde jag på den på den kalla kakan. Mummmms!
Men herregud, det här receptet är ju exakt som det som vann tävlingen i aftonbladet. Inte vad jag kallar "Provat lite hit och dit i olika recept".
Det här är den mest fantastiska kladdkaka jag har smakat!!! Den har jag bjudit på när det varit kalas och numera är den standar bland alla vi känner på deras kalas. Den har även blivit del vårat fredags mys, det är ingen riktig fredagskväll utan denna smaksensation!!! Prova, du kommer bli beroende :D
Den är mycket god tycker vi allihop i familjen!
hej ska testa denna imorn. du säger man ska krossa chockladen vad menar du då?? riva den elr på rivjärn elr?
Jätte God, men inte den bästa jag smakat... ska se om jag kan tigga mig till det "hemilga receptet" och lägga in den bland mina recept. Men jag gillade kokos/nougat toppingen på denna. Mumsigt!
Denna kaka har min "nyfyllda" 17-åring gjort både till sin tjejmiddag samt till sitt släktkalas denna vecka. Detta tyder på ett högt betyg!
Har bakat denna läckerbit flera gånger,men har tyvärr glömt att betygsätta...Bättre sent än aldrig. Supergod kaka som tillhör mina favoriter.
ååååå vad god denna kaka var god. Den kommer jag att göra flera gånger. Nästan godare dagen efter. Full pott från mig...
denna var verkligen en höjdare, kommer fortsätta att göra denna. men jag hade nog hellre velat ha nougaten krämig istället för stel. så nästa gång ska jag blanda upp den lite med grädde.
Underbart god! Måste baka den igen snart!
Tack för en god kladdkaka. Tyvärr räckte inte kokosen till att ha ovanpå. Men den blev väldig god ändå. Hållbar länge i kylen, utan att tappa smak. mvh Molgan
Nu är det min bakvecka på jobbet och gör denna i repris. Underbart god!!!!
Den var jätte god, jag bakade idag, alla tyckte om den. Bara jag bakade den i en form på 26 cm i diameter, kakan blev för tunn, nästa gång jag ska använda 24 cm. Tack för recept.
Bakade den här kladdkakan på nyår! Alla älskade den! Godaste kladdkakan jag har ätit! =)
Den godaste kladdkakan jag har ätit. Bjudit på den många gånger och varje gång var den en succe. Jag har varierat toppingen med kolasås och dajmcreme.
bakade den till min lillasysters tjejkväll, och när jag kom hem dagen efter fanns det inte en smula kvar... väldigt uppskattad om än lite mäktig!
Såååå god! En klar favorit bland kladdkakorna :) Detta recept kommer jag att göra många fler gånger!
Den var jätte god..jag bakade i helgen när jag hade hela släkten..alla tyckte att den var mums :-)
Jättegod! Jag serverade den som tårta på ett födelsedagskalas med 12 gäster. Alla från 21-86 år älskade den. Jag gjorde en och en halv sats. Halva tårtan blev kvar, men jag serverade en ricekripsmaräng-smörkräm-grädde tårta också. Så min slitsats är att en tårta av detta recept där du gör en och en halv sats, räcker till 12 personer som dessert eller kaka till kaffe. Själva kladdkakereceptet är precis samma som jag brukar göra men detta innehåller dessutom krossad mörk choklad. Det höjde smaken ordentligt! Och nougaten ovanpå gjorde ju kakan helt oemotståndlig och delikat!!! Såhär gjorde jag - brukar göra såhär när jag bakar kladdkaka: Smält smöret Blanda ihop alla torra ingredienser Rör i smöret och rör/vispa tills smeten hänger ihop och liksom lossnar från bunken Rör i den krossade chokladen. Jag krossade den genom att lägga den i dubbla plastpåsar och banka med kötthammaren. Grädda Jag la sedan på nougaten och frös in den. Tinade upp den två timmar i rumstemperatur och garnerade med spritsad grädde, physalis och hyvlad vit choklad. Jag hyvlar med potatisskalare. Se bild. Sedan satte jag den i kylen tills den serverades. ABSOLUT SUCCE! GÅR UTMÄRKT ATT FRYSA! 1000 tack för gott recept! /Annette
Ska man grädda den i mitten av ugnen eller längst ner? :D
Ska man grädda den i mitten av ugnen eller längst ner? :D
Ska man grädda den i mitten av ugnen eller längst ner? :D
På näst lägsta falsen brukar jag sätta plåten karrog91