Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med päron

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Smarrig variant på Kladdkaka

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg en bakpappersrundel i bottnen på en form med löstagbar kant. Smörj kanten med smör. 2. Sila päronen och lägg dem med snittytan ner i formen runt kanten. 3. Smält smöret och låt chokladen smälta försiktigt med smöret. 4. Dra grytan av värmen och rör ner ett ägg i taget. Tillsätt socker och blanda väl. 5. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör i smeten tills allt blandats. 6. Ringla smeten över päronen och grädda 25 minuter något under mitten i ugnen. 7. Låt stå ca 5-10 min. Lossa runt kanten och vänd upp på ett fat. Servera kall med vaniljsås eller glass, eller grädde kanske..

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.