Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med päron i långpanna

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Denna kladdkaka görs i långpanna och räcker till 15-20 bitar. Kan vara praktiskt om man är många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt päronen rinna av, skär i tunna skivor. Smält matfettet, låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao. Blanda ner i äggvispet. Tillsätt matfettet. Rör snabbt ihop.
  2. Häll smeten i en bakpappersklädd form 25x35 cm. Fördela päronskivorna i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • melenya 7 mars 2010

    låter gott, hur många grader på ugnen? :)

  • agbrant 8 mars 2010

    Jag brukar ha ugnen på 175-200°C.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.