Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med päron och mintchoklad

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ljuvlig kladdkaka med dinkelmjöl i smeten. Fantastisk smakkombination med bitar av päron i kakan som toppas med mintchoklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner smöret.
  4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten.
  5. Häll smeten i formen.
  6. Kärna ur och skär päronen i mindre bitar och tryck ner dem i smeten.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
  8. Lägg på mintchokladen när ca 4 min återstår. Servera kakan med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.