En klassisk kladdkaka med spännande chokladgrädde med smak av polkagris...en höjdare!!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull.
Hacka chokladen och låt den smälta i smöret.
- Vispa ägg och socker och blanda med chokladsmeten.
Rör ner mjöl och salt.
- Häll smeten i smord och bröad form med löstag bar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
Låt kallna. Vispa grädden tillsammans med kakao och florsocker. Hacka chokladen, vänd ner den i grädden och bred på kakan.
- Tips!
Använd gärna Arla Köket smaksatt vispgrädde choklad. Då behöver du bara vispa grädden och blanda ner den hackade chokladen.
Publicerat den
4 december 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bäst för dig att det blir gott eftersom vi ska bjuda på det på nyår;)