Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med smak av kaffe

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Den här kladdkakan tar dig till oanade höjder ;) Den är av den mest kladdiga sorten, men ack så god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet i en kastrull och bryt sedan ner blockchokladen. Rör om väl så det smältes samman.
  2. Vispa ägg och socker i en bunke. Blanda sedan i vetemjöl, vaniljsocker, kaffe och det smälta margarinet med blockchokladen i. Klä sedan en rund form med avtagbar kant (26 cm i diam) med bakplåtspapper. Gräddas på nedersta falsen i 175 grader i exakt 28 minuter. Kakan ska vara kladdig.
  3. Kakan ska sedan med fördel förvaras i kylen minst 5 timmar innan den avnjutes, helst gärna dagen efter. Och med en klick vispgrädde eller vaniljvisp.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • kekke46 22 augusti 2011

    Hej! Ja den var otrolig kladdig och god. Tar hem den på en gång och sätter den på mina favoriter. Jag sätter en femma på den. Kramiz

  • annis70 23 augusti 2011

    Tack så mycket för det :) kram

  • Kakan1986 8 november 2011

    Bakade denna igår, hade en form som var något mindre så därför fick den stå inne ett par minuter längre, men kladdig var den! Jättegod, tror dock att jag nästa gång ska använda mörkare choklad av typen marabou med ca 40% kakao. Men enkel och god var den, kommer göra om den!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.