Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med vit och mörk choklad

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 12 timmar
Skriv ut

Väldigt god kaka med kombinationen vit och mörk choklad. Testa och ni kommer njuta av denna, det gjorde jag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Smält vit choklad med hälften av smöret över vattenbad. Smält sedan mörk choklad över vattenbad i en egen bunke med resten av smöret. Ställ sedan den smälta chokladen åt sidan och låt svalna till fingervarmt om det behövs.
  2. 2. Ta fram två bunkar, knäck två ägg i varje bunke och lägg i 1 dl socker i varje. Rör tills den blir lite luftig.
  3. 3. Gröp ur en halv vaniljstång och lägg i en av bunkarna med äggblandning.
  4. 4. Ta ytterligare en bunke för de torra varorna och blanda i vetemjöl och bakpulver (kanelen tillsätts senare).
  5. 5. Häll den smälta vita chokladen i bunken med vaniljstången och rör om. Blanda därefter i omkring hälften av mjölblandningen och blanda ordentligt utan att vispa.
  6. 6. Häll den smälta mörka chokladen i den andra äggblandningen och rör om. Ta sedan kanel och blanda i resten av mjölblandningen innan du tillsätter den i äggblandningen med den mörka chokladen.
  7. 7. Ta en avlång form (eller en rund 20x25 cm) och smöra och lägg i kokosflingor (ströbröd går också bra).
  8. 8. Häll först ner blandningen med mörka chokladen och häll sedan över den vita chokladblandningen. Låt stå i ugnen på 225 grader i ungefär 10 min, ta sedan ut och låt stå i kylskåp över natten!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Elis 4 mars 2008

    Mmmmmmm jag instämmer,den är kanongod.

  • Chocoholic 9 september 2008

    Den här har jag bakat två gånger, varav en av gångerna till ett födelsedagsfirande där massor av folk avnjöt den. Den blev populär, många tyckte väldigt mycket om den!

  • hadinge 13 april 2009

    Den ger bara MMMMMMMMMMMMM- smak

  • jollo10 21 augusti 2010

    Kan man bara ta vit choklad och skippa mörka chokladen?

  • moniccy 23 augusti 2010

    Hej jollo10!! Det går säkert bra med bara vit choklad men det e ju kombinationen av vit å mörk som blir så god..Men du kan ju byta ut den mot ljus choklad om det är så ni inte gillar mörk..För det funkar nog utmärkt..Annars så funkar säkert bara vit choklad bra... MVH moniccy:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.