Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med whiskysås

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Varianter av chokladkladdkaka finns det många. Den här med apelsinmarmelad är något alldeles extra. Om kakan får vila blir den extra god. Servera med den goda whiskysåsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 ºC. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och smält den under omrörning i det varma smöret. Blanda i marmeladen, sockret, saltet och äggulorna och rör till en jämn smet.
  2. För ner mjölet blandat med bakpulvret.
  3. Vispa äggvitorna styva och vänd försiktigt ner dem i chokladsmeten. Klä botten av en 22 cm springform med bakplåtspapper.
  4. Häll i smeten och grädda kakan i ca 30 minuter. Passa den noga mot slutet så den inte blir för torr. Låt svalna i formen.
  5. Gör såsen under tiden. Värm grädde, råsocker och smör i en tjockbottnad kastrull och låt koka ihop till en simmig sås på svag värme. Smaksätt med whiskyn på slutet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.