Varianter av chokladkladdkaka finns det många. Den här med apelsinmarmelad är något alldeles extra. Om kakan får vila blir den extra god. Servera med den goda whiskysåsen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 ºC.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och smält den under omrörning i det varma smöret. Blanda i marmeladen, sockret, saltet och äggulorna och rör till en jämn smet.
- För ner mjölet blandat med bakpulvret.
- Vispa äggvitorna styva och vänd försiktigt ner dem i chokladsmeten. Klä botten av en 22 cm springform med bakplåtspapper.
- Häll i smeten och grädda kakan i ca 30 minuter. Passa den noga mot slutet så den inte blir för torr.
Låt svalna i formen.
- Gör såsen under tiden. Värm grädde, råsocker och smör i en tjockbottnad kastrull och låt koka ihop till en simmig sås på svag värme.
Smaksätt med whiskyn på slutet.
Publicerat den
24 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar