Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka orginal!

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 18 minuter
Skriv ut

Otroligt lätt att göra och god!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Häll sedan i smöret i en bunke och blanda ner socker och ägg. Rör sen ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant, ca 24cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 15-18 minuter. (beror på hur kladdig du vill ha) själv gräddar jag ca 17minuter. Kakan blir låg med ganska hård yta och kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde elller glass och frukt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Matsugen_ 19 juni 2008

    Kanon god kladdkaka :) Slog absolut rekordet på godaste kladdkaka :P

  • bonnie97 19 augusti 2009

    den godaste kladdkakan jag smakat ; ) men hur får du den så snygg?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.