Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka / Tryffelkaka

 
Skriv ut

En helt underbar men mäktig kaka går fort att släng ihop och mycket omtyckt. Serveras med lätt vispad grädde. mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret eller flytande margarinet tillsammans med chokladen i en gryta på låg värme. Rör under tiden då och då i grytan, så att chokladen inte fastnar i botten. Ta grytan från spisen.
  2. Vispa under tiden i hop socker och ägg lätt, det är viktigt att inte vispa äggen och sockret för fluffigt, då blir inte kakan så god och kladdig, som den ska vara.
  3. Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner i smeten och rör om. Häll till sist ner den varma chokladblandningen och vispa lätt så att allt blandar sig. Det är viktigt att chokladblandningen är varm när du blandar ner den i smeten annars får inte kakan rätt konsistens.
  4. Grädda i en smord bröad springform i nedre delen av ungen 12-15 minuter i 225 grader. Jag tycker personligen att kakan blir godast om man gräddar den i högst 12 minuter.
  5. Låt svalna och pudra rikligt med fin kakao över hela kakan. Servera gärna kakan med vispad grädde.
  6. Tips! För en extra god kaka kan du blanda i 2 msk flytande honung i smeten eller ett par skvättar Amarula likör eller liknade. Kakan kan även bakas med vetemjöl. Jag använder gärna dinkel för jag tycker att chokladsmaken blir mer framträdande då.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.