Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkakebullar

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Detta är ett läckert försök att kombinera två goda bakverk. Tycker man det är svårt att få till knutarna med fyllningen kan man baka ut som vanliga vetebullar istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en skål och tillsätt lite degspad och rör om tills jästen lösts sig. Tillsätt resten av degspadet, socker, vaniljsocker, salt och det mesta av vetemjölet och arbeta degen väl. Låt jäsa övertäckt, 30 minuter.
  2. Smält smöret till fyllningen. Vispa i ägget och rör i socker, vaniljsocker, kakao och vetemjöl.
  3. Dela degen i 2 bitar. Kavla ut varje bit till en platta. Bred på fyllning, men inte för tjockt, då flyter den ut. Vik degen dubbel och skär den i remsor. Snurra remsorna till knutar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i ca 8 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.