Detta är ett läckert försök att kombinera två goda bakverk. Tycker man det är svårt att få till knutarna med fyllningen kan man baka ut som vanliga vetebullar istället.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en skål och tillsätt lite degspad och rör om tills jästen lösts sig. Tillsätt resten av degspadet, socker, vaniljsocker, salt och det mesta av vetemjölet och arbeta degen väl. Låt jäsa övertäckt, 30 minuter.
- Smält smöret till fyllningen. Vispa i ägget och rör i socker, vaniljsocker, kakao och vetemjöl.
- Dela degen i 2 bitar. Kavla ut varje bit till en platta. Bred på fyllning, men inte för tjockt, då flyter den ut. Vik degen dubbel och skär den i remsor. Snurra remsorna till knutar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 20 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Publicerat den
1 april 2015
Skriv kommentar