- Serverar: 15-25 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Man kan inte avstå från dessa läckerbitar!
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till kladdkakan.
Bred ut smeten på smord och bröad mindre plåt och grädda i 175º i ca 20 min
- Gör toscasglasyren under tiden.
Smält margarin eller smör (vilket du vill) i en kastrull
Tillsätt övriga ingredienser.
- Värm blandningen försiktigt under omrörning tills den börjar tjockna. Får glasyren koka för mycket kan den lätt sockra sig
- Bred glasyren över kakan.
Sätt in den lite högre upp i ugnen och grädda tills glasyren fått färg, ca 10 min
Låt kakan svalna.
- Smält blockchokladen och bred över kakan.
- Skär kakan i bitar, ca 2 ½-3 cm stora, när den svalnat.
- Ät och njut! Perfekt till en kopp kaffe efter maten eller som bara godis!
Går alldeles utmärkt att ha i frysen. Är lika goda när de är lite kalla, men annars tinar de fort.
Publicerat den
7 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hur mycket blockchoklad ska jag smälta.Och hur stor plåt ska jag ha?????????