Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaksmuffins med det lilla extra

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Lyxiga kladdkaksmuffins som med lätthet kan varieras beroende på smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ ugnen på 200°C. Fördela 15 muffinsformar (medelstora) på en bakplåt, gärna dubbelt för stadga.
  2. Rör ägg och socker poröst - ju vitare desto bättre - och tillsätt sedan övriga ingredienser, mjölet sist. Observera att smöret helst inte ska vara kokhett och att mer mjöl kan tillsättas vid behov.
  3. Fyll formarna till två tredjedelar med chokladsmeten och låt stå i uppvärmd ugn i 11-15 minuter.
  4. Efter gräddning läggs en bit noblesse på varje muffin. När chokladen smält kan övrig topping strös över. En nypa per muffins.
  5. Låt svalna i kyl ett par timmar. Görs med fördel dagen innan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.