Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdmuffins med glasyr

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 12-15 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jättegoda men riktigt söta muffins tack vare glasyren. Glasyren går att skippa för supermumsiga kladdmuffins.

Ingredienser

Instruktioner

1. Smält margarinet och låt svala lite. 2. Rör om ägg och socker till en jämnsmet. 3. Blanda resterande ingredienser men blanda i mjölet sist. 4. Klicka ut smeten i muffinsformar, fyll till hälften. 5. Grädda i nedre delen av ugnen i 225grader, 8-10min. (kladdkaka 25cm, 190grader i 25-30min) 6. Låt svalna så att de sjunker ihop innan man lägger på glasyr. 7. Blanda ingredienserna till glasyern medan de svalnat och fördela den över muffinsen. Garnera med färglatt strössel.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • saanno 6 december 2008

    Ska prova denna glasyr till sonens födelsedagstårta :o) Hoppas kunna skicka bild sen! //Anette

  • riinan 7 december 2008

    Glasyren är kalasgod, hoppas du blir nöjd! :)

  • emelie19 18 februari 2009

    hej :) detta recept verkar jätte gott ska testa det! men jag har bara lite frågor. 1. ska man blanda äggen och sockret poröst? 2. hur ska man på bästa sätt förvara muffinsarna med glasyren? jätte tacksam för svar :) hejdå!

  • riinan 18 februari 2009

    Emelie19: Inte poröst, bara röra runt tills smeten blir jämn... tex med en slickepott. Vet inte om bästa förvaring för de går åt rätt snabbt här. Jag har dem i en burk med lock, men de finns de som lägger dem i frysen och tycker det funkar bra. Har aldrig testat själv och vet inte alls hur det påverkar glasyren. Lycka till och hör gärna av dig om vad du tyckte :)

  • Sascha00 8 mars 2009

    Nu ska jag precis börja på dessa ;) Får hoppas de är så goda som de verkar vara.. Skriver en kommentar sedan om resultatet ;) Wish me luck

  • Sascha00 8 mars 2009

    Sådär ja, nu står de i kylen, precis ätit en. Megagoda och kladdiga... MEN jag tyckte glasyren gav lite för mkt kaffesmak.. så nästa gång tar jag nog inte lika mkt kaffe.

  • riinan 8 mars 2009

    Härligt att du gillade dem. Jag älskar att de smakar kaffe *mums'* Har nu börjat experimentera med baileys. Får se om jag lyckas få till något bra :)

  • fiddelia 20 maj 2009

    Fick 34 st på dubbel sats. Gjorde en tabbe: glömde kolla att jag hade florsocker så att det räckte! La i lite vispgrädde och choklad. Hade dem i ugnen i 8 min och de är sååå goda och kladdiga! ;) Dock inte så nyttiga.. förresten så läste jag att det kanske skulle bli lite väl mkt kaffesmak så jag tog kanske 4-41/2 msk på dubbel sats.

  • mulle640 11 mars 2010

    Jättegoda. Hade inte tillräckligt med glasyr men med lite grädde....

  • Josefineochsaga 14 maj 2010

    Jättegoda muffins =) gjorde dom nu i veckan, och bjöd några vänner. Alla sa "vilka sjuuukt goda muffins!" Tack för receptet! /"chokald älskaren"

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.