Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klässbols blåbärspaj med maräng

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smarrig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Arbeta samman smör och mjöl. Tillsätt äggulor och salt, arbeta snabbt ihop till en smidig deg. kavla ut så att degen täcker en pajform 25-30 cm i diameter.
  2. Fyllning: Strö lite vetemjöl över degen och sprid ut blåbären jämnt i formen. Strö över socker grädda i 15 minuter i 225 grader
  3. Marängtak: Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör sedan ner sockret. bred ut marängsmeten över pajen och grädda ytterligare 10-15 minuter tills marängen fått fin färg. Servera med vaniljsås, glass eller grädde.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Dorisrecept 26 februari 2008

    Vilka grader ska pajen gräddas i?

  • rittelittan 23 augusti 2008

    Den här pajen verkar jätte smarrig, undrar bara hur många grader den ska gräddas i :-)

  • gunson 23 augusti 2009

    Mycket god. Minskade lite på sockermängd (ca ½ dl) både i fyllning och marängsmet, blev ändå tillräckligt söt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.