Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klappgröt

(1 kommentar)  
Skriv ut

En del kokar klappgröt, "vispgröt" eller "trollgröt" med enbart saft och mannagryn, andra kokar först mannagryn och vatten och tillsätter sedan saften. Gemensamt är vispningen, för vitsen med klappgröt är att den ska vara luftig och porös.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och vispa ned mannagrynen. Låt dem koka under vispning i 4 minuter.
  2. Tillsätt saften och smaka av med socker.
  3. Häll upp gröten och vispa den kall med elvisp. Servera med mjölk eller grädde och sylt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annelieberggren 6 april 2010

    Gammal goding.... jag brukar göra den till efterrätt,

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.