Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klaras Apelsinkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Hög och pampig är den chokladglaserade apelsinkakan - en riktig kafékaka. Rivet apelsinskal och hackad blockchoklad ger kakan den kraftiga smaken. Gott med vispgrädde!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner apelsinskalet. Blanda blockchoklad med vetemjöl och bakpulver. Blanda ner det i smeten.
  3. Vispa grädden och rör försiktigt ner den i smeten. Häll smeten i en välsmord och bröad slät form, 2 liter. Grädda på nedersta falsen i ugnen 40-45 minuter. Prova med en sticka.
  4. Smält blockchokladen till glasyren försiktigt i mikrovågsugnen eller över vattenbad. Ta kakan ur formen och glasera med den smälta chokladen.
  5. Strö över apelsinskalet. Låt kallna och stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.