Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klaras bullar

(21 kommentarer)  
Klaras bullar Klaras bullar
Skriv ut

Jättegoda bullar. det är strykande åtgång när jag bakar dem hemma.

Ingredienser

Instruktioner

Ställ ca 30 st pappformar på 2 st plåtar. Vispa ägget i en mugg. Smula sönder jästen i en bunke. Smält margarinet sakta. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt mjölken. Degvätskan blir då så varm som den skall vara 37°. Häll degvätskan över jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt hälften av det uppvispade ägget, salt, socker och 7 dl av mjölet. Arbeta degen kraftigt i bunken. Sätt sedan till ytterligare mjöl så att degen blir blank och smidig. Den ska vara ganska lös. Klicka med hjälp av två matskedar ner degen i formarna. Rör samman ingredienserna till fyllningen. Med hjälp av två teskedar trycker du sedan ner fyllningen i varje bulle. Tryck ordentligt, ända ner till botten. Låt jäsa under duk på varm och dragfri plats i köket i 30-45 min. Värm ugnen under tiden till 250°. Pensla runt fyllningen med resten av det uppvispade ägget. Strö på pärlsocker. Grädda på nedersta falsen i omkring 8 min tills bullarna fått lagom färg. Låt svalna på galler mellan två bakdukar. Bra att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (21)

  • thelonius 21 februari 2008

    Lätta att göra och gudomligt goda!

  • Camilski 6 mars 2008

    Underbart goda!

  • swaysmamma 6 mars 2008

    SÅ underbart goda bullar, dom gick verkligen åt:)

  • thelonius 7 mars 2008

    Jätte goda och så lätta att göra att de kommer att bakas ofta här hemma :-)

  • mimmi25 8 mars 2008

    Enkelt och super gott!!! Passar bra att baka med barn.

  • susjar 12 mars 2008

    Kanon goda och lätta. Är inne på min 5:e sats på 2 dgr. Tog en omgång för att "provköra". Lite svårt att beräkan storklek osv första gången men nu har jag hittat formen och känslan. Har en dotter som ska sälja kaffebröd på lörd. och dessa kommer vi göra massor av, de var även billiga att göra. Tog ett billigt margarin till själva degen men ett dyrare till fyllningen, gick jätte bra.

  • Niiranen 25 mars 2008

    Helt underbart goda

  • mammamus 9 april 2008

    Högsta betyg :) provade göra dem idag blev lite fel på storleken de blev jätte stora :) så tar mindre nästa gång ! De va iallafall jätte goda tack för receptet

  • Viooola 14 maj 2008

    Verkligen jättegoda tack för ett bra recept

  • Lenajl 20 juni 2008

    Men duuu, vilken höjdare! Man tackar för lånet av receptet! :)

  • mmarabou 24 juni 2008

    Oj, de här bullarna "smälte" verkligen i munnen, jättegoda!! Och framförallt LÄTTBAKADE!! Tack för receptet!

  • clementson 10 juli 2008

    Fantastiskt goda, lätt recept min dotter kunde vara med att baka:) Har ätit hur många som helst!

  • desibell 7 augusti 2008

    Lätta och väldigt goda....

  • Ladybird_70 18 augusti 2008

    Fantastiskt stora och fina bullar. Lite väl mycket smörsmak för vår del.... De blev godare när de svalnat dagen efter. Vi kommer att göra dem igen fast minska på fettet. Tack!

  • JennyV 30 augusti 2008

    Dessa bullar var lätta att baka men jag tyckte inte de var sååå goda som andra skrivit. Saknade lite mer smak, tyckte att de bara smakade socker/smör. Nästa gång ska jag tillsätta kardemumma i degen.

  • Cilla71a 19 mars 2011

    Bullarna var lättbakade & förvisso goda men jag tyckte det saknades något, så jag ska tillsätta kardemumma nästa gång samt strö över flagad mandel istället för pärlsocker. Jag har bakat liknade bullar förr & då har jag använt aluminiumformar, allt smör rinner ut & de vanliga bullformarna blir ganska flottiga.

  • zelda2002 2 oktober 2011

    Jättegoda bullar. Bakat dem 2 ggr på en vecka. Sista gången la jag till kardemmumma i degen och lite kanel i fyllningen. Båda har gjort succé. Lätt att baka när man som jag har värk i både axlar och händer.

  • garderob 20 november 2011

    Jättegoda!!!!Barnens favoriter....fort gjort!!;)

  • linabroberg 22 november 2011

    goda bullar :)

  • simbatjorven 11 december 2011

    Jag hade saffran i. Mmm.. vilka goda bullar (farligt för figuren)

  • Roskerstin 4 april 2013

    Stort TACK för ett toppenrecept, kommer att bakas många gånger. Jag hade även kardemumma i degen, lät maskinen jobba i 15 minuter. Degen blev lätthanterlig, och jag hade inga problem med att rulla bollar av degen och lägga i formar. Lät dessutom bullarna jäsa i 2 timmar, och resultatet blev underbart fluffiga och goda bullar, än en gång tack för ett bra recept, självklart blir det en 5:a!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.