Instruktioner
Ställ ca 30 st pappformar på 2 st plåtar.
Vispa ägget i en mugg.
Smula sönder jästen i en bunke.
Smält margarinet sakta. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt mjölken. Degvätskan blir då så varm som den skall vara 37°.
Häll degvätskan över jästen och rör om så att den löser sig.
Tillsätt hälften av det uppvispade ägget, salt, socker och 7 dl av mjölet.
Arbeta degen kraftigt i bunken. Sätt sedan till ytterligare mjöl så att degen blir blank och smidig. Den ska vara ganska lös.
Klicka med hjälp av två matskedar ner degen i formarna.
Rör samman ingredienserna till fyllningen. Med hjälp av två teskedar trycker du sedan ner fyllningen i varje bulle. Tryck ordentligt, ända ner till botten.
Låt jäsa under duk på varm och dragfri plats i köket i 30-45 min. Värm ugnen under tiden till 250°.
Pensla runt fyllningen med resten av det uppvispade ägget. Strö på pärlsocker.
Grädda på nedersta falsen i omkring 8 min tills bullarna fått lagom färg.
Låt svalna på galler mellan två bakdukar. Bra att frysa.
Lätta att göra och gudomligt goda!
Underbart goda!
SÅ underbart goda bullar, dom gick verkligen åt:)
Jätte goda och så lätta att göra att de kommer att bakas ofta här hemma :-)
Enkelt och super gott!!! Passar bra att baka med barn.
Kanon goda och lätta. Är inne på min 5:e sats på 2 dgr. Tog en omgång för att "provköra". Lite svårt att beräkan storklek osv första gången men nu har jag hittat formen och känslan. Har en dotter som ska sälja kaffebröd på lörd. och dessa kommer vi göra massor av, de var även billiga att göra. Tog ett billigt margarin till själva degen men ett dyrare till fyllningen, gick jätte bra.
Helt underbart goda
Högsta betyg :) provade göra dem idag blev lite fel på storleken de blev jätte stora :) så tar mindre nästa gång ! De va iallafall jätte goda tack för receptet
Verkligen jättegoda tack för ett bra recept
Men duuu, vilken höjdare! Man tackar för lånet av receptet! :)
Oj, de här bullarna "smälte" verkligen i munnen, jättegoda!! Och framförallt LÄTTBAKADE!! Tack för receptet!
Fantastiskt goda, lätt recept min dotter kunde vara med att baka:) Har ätit hur många som helst!
Lätta och väldigt goda....
Fantastiskt stora och fina bullar. Lite väl mycket smörsmak för vår del.... De blev godare när de svalnat dagen efter. Vi kommer att göra dem igen fast minska på fettet. Tack!
Dessa bullar var lätta att baka men jag tyckte inte de var sååå goda som andra skrivit. Saknade lite mer smak, tyckte att de bara smakade socker/smör. Nästa gång ska jag tillsätta kardemumma i degen.
Bullarna var lättbakade & förvisso goda men jag tyckte det saknades något, så jag ska tillsätta kardemumma nästa gång samt strö över flagad mandel istället för pärlsocker. Jag har bakat liknade bullar förr & då har jag använt aluminiumformar, allt smör rinner ut & de vanliga bullformarna blir ganska flottiga.
Jättegoda bullar. Bakat dem 2 ggr på en vecka. Sista gången la jag till kardemmumma i degen och lite kanel i fyllningen. Båda har gjort succé. Lätt att baka när man som jag har värk i både axlar och händer.
Jättegoda!!!!Barnens favoriter....fort gjort!!;)
goda bullar :)
Jag hade saffran i. Mmm.. vilka goda bullar (farligt för figuren)
Stort TACK för ett toppenrecept, kommer att bakas många gånger. Jag hade även kardemumma i degen, lät maskinen jobba i 15 minuter. Degen blev lätthanterlig, och jag hade inga problem med att rulla bollar av degen och lägga i formar. Lät dessutom bullarna jäsa i 2 timmar, och resultatet blev underbart fluffiga och goda bullar, än en gång tack för ett bra recept, självklart blir det en 5:a!