Dessa saftiga muffins med hela klarbär kommer till sin fulla rätt med lite hemgjord vaniljsås.
Klarbäret påminner om körsbäret men är lite surare i smaken. Dess syrlighet passar utmärkt i olika bakverk.
Instruktioner
- Börja med vaniljsåsen:
Dela vaniljstången på längden. Skrapa ur fröna och lägg ner dem och stången i en kastrull. Tillsätt mjölk och grädde och låt det koka upp. Ta kastrullen från plattan och låt blandningen stå och svalna i ca 5 minuter.
Ta upp vaniljstången.
- Vispa under tiden äggulor och socker poröst i en bunke.
Häll gräddmjölken över äggsmeten under kraftig vispning. Häll tillbaka såsen i kastrullen och hetta upp den tills den börjar tjockna. Låt gärna såsen stå kallt i minst 1 timme innan servering.
- Muffins:
Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Vänd ner mjöl, bakpulver, maizena, salt och urkärnade klarbär.
- Klicka smeten i pappersformar eller i en smord muffinsplåt, gärna bröad med vallmofrön. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 10-15 minuter eller tills de är gyllenbruna och lite kladdiga inuti.
- Servera muffinsen med den goda vaniljsåsen.
Publicerat den
10 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar