Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klarbärssylt

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En sylt som var mer vanlig förr. Lite moderniserad med vit sirap i stället för strösocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur bären och koka dem med sirapen i 15 minuter. Bären ska sjunka till botten. Skumma noga.
  2. Tillsätt citronsyran och certon och koka i 1 minut. Blanda natriumbensoaten i lite av den varma sylten och rör ner i den färdiga sylten.
  3. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förvaras svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.