Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klargravad strömming på fullkornsbröd

(1 kommentar)  
Skriv ut

Klargravad strömming på fullkornsbröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dra bort skinnet från strömmingsflundrorna till filéer. Lägg dem i en förlag bestående av 5 dl vatten, 1 dl ättiksprit och 1 msk salt. Låt filéerna ligga i lagen 4-5 timmar eller tills de blivit helt vita rakt igenom. Lägg dem sedan i en lag bestående av 1 del ättiksprit, 2 delar socker och 3 delar vatten. Krydda med krossad vitpeppar, kryddpeppar, lagerblad, dillstjälkar, rödlökar och lite salt. Låt filéerna stå i kyl över natten för att dra till sig smak.
  2. Ta upp filéerna ur lagen och vänd dem i finskuren dill. Smöra en brödskiva, lägg på sallad, strömmingsfiléer, en äggklyfta och crème fraiche. Garnera med lökringar och en citronklyfta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • heskriv 17 december 2009

    God och lättgjord. Jag la i några kryddnejlikor också. Undrar hur länge den står sig i täckt glasburk i kylen??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.