Klargravad strömming på fullkornsbröd
Instruktioner
- Dra bort skinnet från strömmingsflundrorna till filéer. Lägg dem i en förlag bestående av 5 dl vatten, 1 dl ättiksprit och 1 msk salt. Låt filéerna ligga i lagen 4-5 timmar eller tills de blivit helt vita rakt igenom. Lägg dem sedan i en lag bestående av 1 del ättiksprit, 2 delar socker och 3 delar vatten. Krydda med krossad vitpeppar, kryddpeppar, lagerblad, dillstjälkar, rödlökar och lite salt. Låt filéerna stå i kyl över natten för att dra till sig smak.
- Ta upp filéerna ur lagen och vänd dem i finskuren dill. Smöra en brödskiva, lägg på sallad, strömmingsfiléer, en äggklyfta och crème fraiche. Garnera med lökringar och en citronklyfta.
Publicerat den
1 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
God och lättgjord. Jag la i några kryddnejlikor också. Undrar hur länge den står sig i täckt glasburk i kylen??